Schimmelnagels - PedicureKoning

Title
Ga naar de inhoud

Schimmelnagels

Schimmelnagels

PedicureKoningGroningen


De schimmelnagel, in de volksmond ook wel kalknagel genoemd, wordt veroorzaakt door een trychofytine-infectie en begint bij de vrije nagelrand. Van daaruit groeit de schimmel in de nagelplaat naar de basis van de nagel. De nagelplaat ziet er dan vaak verkleurd (geelbruine strepen), dof en brokkelig uit. De lengtegroei van de nagel is geremd en het gevolg hiervan is dat de dikte van de nagel toeneemt. De nagel kan zelfs los gaan zitten, terwijl zich onder de nagel een ophoping van nagelsubstantie bevindt.

Behandeling
De behandeling is niet eenvoudig en soms zelfs niet mogelijk. Schimmelnagels worden het beste behandeld met medicijnen. Maar bespreek dit eerst goed met de huisarts, immers de medicijnen gaan het hele lichaam door. Er zijn ook tincturen verkrijgbaar. De pedicure kan dit proces goed ondersteunen en u goed adviseren. Zij kan de nagel(s) goed dun maken, hierdoor kan de tinctuur beter zijn werk doen. Soms gaat het niet helemaal over, maar door het gebruik van een tinctuur kunnen de nagels aanzienlijk verbeteren en het proces afremmen.

Informatie
De meest voorkomende infectiebronnen zijn het zwembad, de sporthal-douche, en de sauna. Ook een vochtige huid, nauwe schoenen, en wassen met teveel zeep kunnen de infectie stimuleren. Daarnaast zijn mensen met een verminderde weerstand bevattelijk voor schimmels.  

Terug naar de inhoud