Overmatig eelt en likdoorns - PedicureKoning

Title
Ga naar de inhoud

Overmatig eelt en likdoorns

Overmatig eelt en likdoorns

PedicureKoningGroningen


Eelt is een verdikking van de hoornlaag, dit is de bovenste laag huidcellen van de opperhuid. Een beetje eeltvorming is een natuurlijke reactie van de huid op afwisselende druk en werkt als een beschermend laagje. Een teveel aan eelt is niet prettig en kan tot klachten leiden. Teveel eelt onder de bal van uw voet of onder uw hiel kan heel vervelend zijn en hierdoor kunnen eeltkloven ontstaan. Als de eeltlaag heel dik wordt kan dit pijn doen. Het kan daarnaast zo zijn dat de stand van uw voeten veranderd. Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat bij het ouder worden de voeten wat doorzakken. Dit geeft aan de onderkant van de voeten bepaalde drukplekken, waardoor overtollig eelt ontstaat en zelfs likdoorns.
 
Likdoorns
Ook kan eelt ontstaan door de druk van de schoen boven op de tenen of op de teentoppen, met als gevolg kans op pijnlijke likdoorns. Likdoorns kunnen een heuse kwelling voor u zijn. Wanneer een kleine plek op de voet onderhevig is aan overmatige druk of wrijving ontstaat daar een extra hoeveelheid eelt (de huid beschermt zichzelf). Door de druk van buitenaf (schoenen) kan dit eelt zich niet aan de buitenkant ontwikkelen. Hierdoor wordt het eelt naar binnen gedrukt en veroorzaakt het een kleine pijnlijke plek.

Wat kan een pedicure doen ?
Eelt kan door de pedicure deskundig worden teruggebracht tot de normale dikte door middel van snijden, frezen en eventueel drukvrij leggen. Likdoorns kunnen vakkundig worden verwijderd. De pedicure kan u goed adviseren op het gebied van goed passende schoenen. Ook kan er indien noodzakelijk doorverwezen worden naar bijvoorbeeld een podotherapeut.


Terug naar de inhoud