Ingroeiende nagels - PedicureKoning

Title
Ga naar de inhoud

Ingroeiende nagels

Ingroeiende nagels

PedicureKoningGroningen


Een ingroeide nagel komt het meest voor aan de grote teen. Een ingroeiende nagel heeft een nagelrand of nagelpunt die in de nagelplooi drukt en daardoor pijnklachten geeft. In een volgende fase zal de nagel de huid binnendringen en kan hier een ontsteking ontstaan.

De behandeling
Als er eelt in de nagelplooi zit wordt dit voorzichtig met een frees verwijderd. De zijkant van de nagel wordt afgevlakt en iets smaller gemaakt waardoor er meer ruimte ontstaat. De nagel wordt drukvrij gelegd. Wacht niet te lang met een bezoek aan de pedicure bij de eerste symptomen van een ingroeiende nagel om pijnlijke ontstekingen te voorkomen.

Informatie
Als de nagel te kort wordt geknipt door de hoeken weg te knippen geeft dat een verlichting vanwege drukvermindering. Echter zijn de gevolgen dan meestal erger dan de kwaal. Het zachte gedeelte van de teentop kan zich over de teennagel krullen, waarna het ingroeien weer opnieuw begint. Nagels hebben juist een beschermende werking voor de zachte teentoppen. In veel gevallen zijn er meerdere oorzaken.
Nagels moeten altijd recht worden afgeknipt en er mag geen druk op de grote teen ontstaan door verkeerde schoenen. Sporten, zoals tennis of volleybal, waarbij de voorvoet extra belast wordt, geven eerder risico op het ingroeien van de grote teennagel.

Terug naar de inhoud